QUI SOM?

Grupformaexpert sorgeix per a donar resposta a les necessitats formatives i d’assessorament a les organitzacions de casa nostra. Arrel de la nostra àmplia experiència en el món dels Contact Centers (www.formaciocontactcenter.cat) hem observat com aquests coneixements i habilitats els podem traslladar a la resta d’organitzacions, tant des de la vesant de RR.HH (selecció, lideratge, motivació, etc.) com en les competències comercials, sobretot en aspectes vinculats a comunicació i tècniques de venda.

Des de Grupformaexpert volem aportar coneixements pràctics i, alhora, introduir elements nous (Coaching, Intracomunicació, Gestió amb valors esportius, etc.) que ajudin a assolir l’excel•lència en el nivell de servei de les nostres empreses.

Totes aquestes realitats esdevenen el motiu de la nostra existència, fruit del respecte per a totes les persones que, dia a dia venen, gestionen i lideren a les nostres organitzacions.

Antoni Albiol

Antoni Albiol és consultor i formador de Recursos Humans i Gestió Comercial. Des del 2001 ofereix conferències i ponències en totes les matèries relacionades en els àmbits esmentats.

Professor, des del 2006, del Màster de Recursos Humans en Contact Center, és també l’autor /tutor del Curs Superior on-line en RR.HH. en Contact Centers que organitza l’ICEMD (Instituto de Comercio Exterior y Márketing Directo). Alhora, forma part de l’AEECC (Associació Espanyola d'Experts en Centres de Contacte amb Clients).

S’ha format com Co-Active Coach amb CTI (Coaches Training Institute), primera escola acreditada per la International Coach Federation (ICF).

A l’any 1992 va començar com a analista d’organització a Caixa Penedès. El 1998 va ser nomenat Cap del Centre d’Atenció a Usuari i anys més tard (2002), va acabar convertir-se en el màxim Responsable del seu Contact Center. Posteriorment, va ser nomenat (2007) Cap d’Operacions del Servei Mèdic del RACC.

Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. A més a més, té la Diplomatura en Post-grau en Economia i Gestió de la Hisenda Autonòmica i Local per la Universitat de Barcelona. En l’actualitat realitza el Treball Final de Carrera de la Llicenciatura en Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya.

És Entrenador Nacional d’Hoquei Patins, amb més de 25 anys d’experiència acumulada.

 

 

Antoni Cruz

Antoni Cruz, és fundador del Grup Aedea Comunicación, especialitzat en consultoria estratègica i en la prestació de serveis de Contact Center.

Té més de vint anys d'experiència en la implementació de projectes en companyies multinacionals de diferents sectors (Financer, Assegurances, Utilities, Telecomunicacions, Editorial, Pharma, Automoció, Administració pública, etc.).

Professor de l'ICEMD-ESIC en els programes de Contact Center i Màrqueting Directe i Relacional des del 2000. És membre de l’ AEECC (Associació Espanyola d'Experts en Centres de Contacte amb Clients).

Ha sigut Director Adjunt del Grup Sintagma, Agència de Comunicació i Màrqueting directe i interactiu, encapçalant la Direcció de CRM &Contact Center Consulting. Per la seva part, dins de Deutsche Bank SAE, va dirigir les àrees de Banca Telefónica, Màrqueting, CRM i de la Banca on line i Electrònica, essent membre del Comitè de Direcció de la filial de serveis de Call Center i Processing .

Finalment, destaca la seva experiència de gestió com a directiu en el sector financer ("La Caixa"), de Comunicació i Publicitat ( DMBB Telemàrqueting SA, del Grup D'Arcy i Banca Catalana), de Venda Directa (Cros Selling SA, del Grup CEAC ) i de Serveis d'outsourcing de Call Center (TGT, Tecnologia i Gestió Telefónica, del Grup AGM -Aigües de Barcelona-)

Llicenciat en Ciències Empresarials i MBA per ESADE, és també Tècnic Diplomat en Comunitat Econòmica Europea per la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d’Afers Exteriors.

Formació RRHHFormació Habilitats ComercialsCoachingValor afegitMetodologia

Avinguda de Catalunya, 60 - 08783 Masquefa (Barcelona)
Tel.: 93 117 37 43
contact@grupoformaexpert.com

Disseny i desenvolupament: aTotArreu.com